Digihurmos on kuin Is..

En saanut pariin päivään yhteyttä äitiini puhelimella.
Syy ei ollut akun tyhjentyminen, pin-koodin unohtaminen eikä mikään muu äidin puhelimessa. En saanut yhteyttä myöskään kylän parhaseen tukiverkostoon (Suomen parhaaseen).
Ei saanut puhelinta toimimaan edes äitini luona ollut tietotekniikan professori, serkkuni. Hänenkin puhelin oli mykkä.
Syy olikin operaattorissa tai verkoissa.
Suomessa uskotaan digitalisaatioon oikein hallituksessa. Näin se oikeasti toimii. Ei muuten Lapin kylän puhelinmotti kiinnostanut mitään media.
Siellä se olis olleet pellepoliitikot ihmeissään, kun ei olis voinut selfietä lähettää ”Minä ja sääski, sääski vasemmalla”

Tulevaisuudessa sairaudet hoidetaan digitaalisesti sanoo tää hallitus. ”Valitsemaanne sydänkohtaukseen emme saa juuri nyt yhteyttä..”
”Mikäli haluatte synnyttää, painakaa numeroa yksi, jos synnytätte poikaa painakaa kaksi, mikäli teille tulee kaksoset… emme saa yhteyttä valitsemaanne numeroon…”
”Ennen kuolemaanne lähettäkää tekstiviesti numeroonn ”#¤%%&, hautaamme halvemmalla kuin muut ja puolta syvenpään. Siis kannattaako enää elää, kuole tänään ja maksa tammikuussa.”

Onneks en ehtinyt ajella edes puoleen Suomeen, kun asia selvis.
Kiitos vaan lankaverkkojen kerijöille ja muille, jotka haluaa kaiken elollisen vain Helsinkiin tai kaupunkeihin. Olette Te ihania selfien lähettäjiä, mutta siihen se taito ja äly loppuukin.

6 kommenttia artikkeliin “Digihurmos on kuin Is..”
 1. riitta nyqvist sanoo:

  Moro Ilkka!
  Mitä ”älyllisemmäksi” tekniikkaa kehitellään,
  sen älyttömämmäksi&kädettömäksi homo sapiens taantuu.
  Jossakin Telluksen labrassa suunnitellaan korviemme väliin implanttia,
  joka korvaa nykyisen kännyn jatkeen.
  Itse en älyttömästäni luovu.
  Se ei vähästä säikähdä edes ukonilmalla.
  Kaapin perällä on jemmassa muutama edeltäjänsä, jos tämä
  sanoo suhteemme irti.
  Olin äskettäin Iltasmäen serkun sukutapaamisessa.
  Istuimme nurtsilla pitkän pöydän ääressä
  face to face, kuulumisia vaihdellen,
  ilman ainuttakaan tekniikan ihmeiden
  aiheuttamaa katkosta, vauvasta vaariin, muorista murkkuun.
  Katoavaa kansanperinnettä.
  Riitta

 2. Ville-Matti Vilkka sanoo:

  Teknologian ongelma on, että sen olemassaolon huomaa vasta, kun se ei toimi. Ehkä kannattaisi opetella kiittämään insinöörejä ja muita teknologiaa luovia ja ylläpitäviä tahoja aina kun hissi toimii, liikennevalot vaihtuvat, auto käynnistyy, puhelinyhteys syntyy, tv:stä näkyy jotain. Päivän harjoitus voisi tehdä hyvää. Seuraavana päivänä voisi sitten taas palata pohtimaan, kuinka hyvin asiat olisivat jos…

 3. riitta nyqvist sanoo:

  Tervehdys Ville-Matti!
  Muistanhan minä jokaisen sähkökatkoksen
  jälkeen kiittää Edisonia.
  Kun teknologia on viety niin pitkälle
  ettei ole manuaalin mahdollisuutta ”oikarin” sattuessa,
  käypi mm. näin.
  Tekniikka&Talous 28.7.
  ”Huippumoderni ruokintalaite petti omistajansa-
  ja jätti monet lemmikit nälkäiseksi.
  Ps. Vaihtuvista liikennevaloista piittaamattomia on
  pilvin pimein, puusta putoamisesta on niin vähän aikaa.
  Riitta

  • Ville-Matti Vilkka sanoo:

   Niinpä ja joskus jopa omistaja sattuu pistämään koiran kiinni vetokoukkuun ja vahingossa kiduttaa elukkaparan kuoliaaksi lähtiessään ajamaan. Siksipä toivon erinomaisen paljon, että myös teknologian ylläpitäjät olisivat hereillä. Inhimillinen tekijä voi johtaa vakaviin seurauksiin; ohjelmointivirhe tai huollon laiminlyönti. Jos tekniikan perään ei katsota vakavasti, siitä tulee hirviö liiankin nopsaan.

 4. Lauri Kivimäki sanoo:

  Sillehän ei voi mitään, että digiaika on tullut jäädäkseen. Istuskelin tuossa viikolla hotellin aulassa n 20 muun henkilön kanssa. 19 hinkkasi kädessään olevaa älyä, minä pidin simpukan taskussa ja seurailin ohikulkevaaa likennettä ja ihmisiä. Lähisukulaiset soittelevat toisilleen kun omena putoaa puusta niinkuin se olisi maailman suurin ihme. Ilmassa välittyy täysin turhapäiväistä tietoa. Nuoriso ”sättäilee” toisilleen kaikki asiansa. Kiinassa jää ihminen auton alle, eikö tuo ole iltapäivälehden digilehdessä hetken päästä. Kolaripaikat ruuhkautuvat kun ihmiset ottavat kuvia tapahtumista, selfieitä otetaan mitä ihmeellisimmistä tilanteista. En nää mitään arvoa sille että otan kuvan jonkun taiteilija Ö:n kanssa, jonka pärstä on lähes päivittäin julkisuudessa. nykyään saa väistellä kadulla näitä Pokemonpelaajaia, joiden katse on tiukasti kännykässä niinkuin ei muuta elämää olisi ja tätä ihastellaan tiedotusvälineissä. Vaikka kuinka tilaat putki- tai sähkömiehen tekemään jotain hommaa. Tilaus otetaan vastaan jotuisasti, se tullaanko sovittuna aikana on kuitenkin yhtä epävarmaa kuin ennenkin

 5. matti sanoo:

  Lapissa ja muualla maamme monessa kunnassa ja kylässä on paljon parempi kiinteä laajakaista kuin Helsingissä. Toki on vielä paljon paikkoja maakunnissa missä laajakaistan toimivuus on ala-arvoista.

Jätä kommentti

css.php