Pakkokeinot jokamiehen oikeuksiksi

Kolumni julkaistu Hämeenlinnan Viikkouutisissa 13.4.

Jokamiehen oikeudet antavat meille mahdollisuuden tallustella pitkin luontoa. Saamme elellä keräilytaloudessa, kun luonnonantimia saa taas suvena keräillä. Olen tässä mietiskellyt muitakin lakeja, vaikka kuukauden lomailin ilman rötöstelyjen pohdintaa. Loma pöllimetsässä sai minutkin rajoittamaan jokamiehen oikeuksia. Sitä metsästä löytyvää halkipinoa ei saa poimia mukaan. Meillä on käyttökelpoisia ja toimivia pakkokeinoja, oikein lain suomia. Käyttäjiä tuntuu vaan olevan liian vähän. Mitäs jos laajennettaisiin pakkokeinojen käyttäminen jokamiehen oikeudeksi. Pitäisihän veronmaksajalla olla keinoja luovuttamansa omaisuuden hyvästä hoidosta.

Edusmiehet matkailevat pitkin maailmaa tutustumassa ja selvittelemässä päiväpeittojen väriä eri hotelleissa. Kyseessä ei ole pakkokeinolain peitetoiminta. Jokainen reissu on hienosti kirjattu kahden välisen kaupankäynnin edistämiseksi tai vaikkapa opin hakemiseksi lumitöihin sademetsästä. Siellä asiat hoituvat, ettei lumi tee kinoksia polkuja pilaamaan. Kotimaassa matkaillaan seminaareilemassa Lapin hangilla. Tuntureiden kupeesta on päivää paistattelemasta löytynyt paikallissarjan poliitikkoja ja ylempien sarjojen suksien esittelijöitä. Pakkokeino tällaisen kevätauringon palvomisen lopettamiseen löytyy, määrätään matkustuskieltoon.

Veronmaksajat ovat tulouttaneet kuntien ja valtion tiinut turvoksiin rahaa, mutta hövelisti rahat ovat yhtiöitetty ja liiat lähetetty kaukomatkojen matkakohteisiin. Siellä niillä varmaan palvellaan seuraavia poliittis-taloudellisia matkailijoita. Uusia käsiä ottajiksi tulee riittämään ja paikallisesti kehitellään uusia kierrätyskonserneja valuutan häivyttämiseen. Niin vilkkaasti raha liikkuu, ettei tilikirjoihin ehdi jäädä kunnon jälkiä. Tähän on säädetty valmiiksi laihialaisten eniten rakastama pakkokeino, hukkaamiskielto. Puhalluskoe ei muuten tarkoita veronmaksajien rahojen puhaltamista.

Kaikkia pakkokeinoja ei kuitenkaan voi antaa jokamiehen oikeudeksi. Väärinkäytökset lisääntyvät kuin sisäisten kemikaalien ulkoisesta käytöstä. Jotkut ovat mieltäneet postilähetyksen pysäyttämisen oikeudekseen ja jättävät kertomatta totuuksia, itselleen tai edustamalleen organisaatiolle epämiellyttävistä asioista. Jokamiehelle voisi myöntää oikeuden tiedonsaantiin tällaisesta jokamiehen salailusäännöksillä suojattuihin tietoihin. Takavarikko-oikeutta jakamalla, jokainen voisi ottaa haltuunsa Salainen-leimasimet ja julistaa tiedot julkisiksi. Tarttis saada tietoa.

Pikkuisen on tuntunut myös viime aikoina siltä, että muutamia pakkokeinoja on jo otettu valmisteluun ja tarkoitusperää hiukan muunneltu. Paikan eristäminen on aikaisemmin tarkoittanut, ettei kyseiselle alueelle ole menemistä, ilman lupalisenssejä. Nyt on päätetty eristää muutama paikka yhteen isompien kanssa. Eristysnauhojen rajatolppien paikat on jo piirretty. Tästä paikkojen eristämisistä on kierrellyt tyttöjä ja poikia kertoilemassa parhailla adjektiiveillä. Kaikki paranee, kun kaikki palvelut saa oman kunnan alueelta. Tehdään yksi kunta, niin jokainen voi sanoa, että kunnassani on eduskuntatalo, ooppera ja satama.

2 kommenttia artikkeliin “Pakkokeinot jokamiehen oikeuksiksi”
  1. Pirjo Leppäniemi sanoo:

    Pakkokeinoja, juu. Mitäs sitten kun naapuri näkee pakkokeinoksi ilmiantaa toisen: ei suorita päivittäistä pakkoliikuntaan ulkona 1 km/10 min. jne…

  2. Pirjo Leppäniemi sanoo:

    Tuli vaan jatkona tuossa mieleen, kuinka laajaa on neurovaikuttaminen (haptiikka yms.) Hämeenlinnassa. Esim. käytetään jopa ns. nigerialaisina kirjeinä yms. Kuinka hyvin tämä on tiedostettu ja tunnustettua terveyspuolella ja poliisiviranomaisten.

    Harhaisuus, hallucinaatiot jne. voi myös olla ihan tämän aktiviteetin seurausta, eikä psykkista/mielenterveydellistä. Nehän johtuu burnoutista tai aivokemia sekaisin ottamansa ravinnon, lääkkeen/vastaavan takia sekä puhdas väsymys, musiikki (desibellit, myyntibeat).

    Kuinka voimme yksittäisinä kansalaisina suojautua tätä terrorismia vastaan? Kuinka tasavertaisia olemme viranomaisten edessä?

Jätä kommentti

css.php