Löylynlyömä Oy:lle etsitään toimitusjohtajaa

Pakina julkaistu Hämeenlinnan Viikkouutisissa 10.2.2012 

Löylynlyömä Oy:lle etsitään toimitusjohtajaa 

Kaksi eiliseltä tuoksahtavaa miestä pujahtaa kuviokelluntaseuran klubitilojen takkatupaan. Ulko-ovella he tekevät vielä vaistomaisen vilkaisun taaksensa. Takkatuvassa heitä odottelee muutama paikkakunnan monijakkaravaikuttaja. Miehet tarjoilevat muutaman putelin ranskalaista hengityksen raikastajaa. Tuoretta tuoksua maisteltuaan miehet esittelevät huiman ideansa. He ovat tulleet luomaan kaupunkiin uutta innovatiivista bisnestä. Salkusta kaivetaan suunnitelmat. Tähän kaupunkiin tulee maailman suurin grillihiilitehdas Lucifer Ltd. He tarvitsevat tontin ja rakennuksen. 

Grillihiilet on tarkoitus myydä Kiinaan, kun siellä ovat markkinat. Joku epäilee, ettei maailman suurin kivihiilen tuottaja osta puuhiiltä. Tämä epäilys saa nopean tyrmäyksen, kun toinen herroista toteaa, että kyllä takkaa on mukavampi lämmittää puulla kuin kivillä. Kiinassa on pitkä muurattu rakennuskin, jonka lämmittämiseen kuluisi paljon energiaa, jos sitä lämmitettäisiin. Epäilijä vaikenee lopullisesti kun saa lupauksen tutustumismatkalle Kiinaan. 

Rahoituskuviot kyselyttävät myös. Uusi kulaus tuoksua ja toinen herroista toteaa, että rahoitustaustat ovat kunnossa. Rahoittaja ei vielä halua paljastaa itseään. Sen mies voi kertoa, että raha on puhdasta. Moneen kertaan pestyä, joten olkaa huoleti. Mies lupaa jokaisesta rahaerästä Kuittikauppa Oy:n kuitin. Monijakkaravaikuttajien vapaa-ajan harrastusyhdistyksille luvataan sievoiset sponsoriavut. Homma on selvä. Tämä me hoidetaan lupaavat monijakkaravaikuttajat. Bisnesmiehet ottavat pari lasillista lisää uutta tuoksua ja poistuvat sumuiseen yöhön. 

Grillihiilikombinaatin rakentaminen alkaa vauhdilla. Rakentamista ja rahoittamista varten perustetaan kaupungille uusi firma, Rappio & Raunio Oy. Mitään turhia tutkimuksia ei tehdä, eikä lupia mietitä. Pääasia, että kaupunkiin saadaan nopeasti iso kansainvälinen yritys. Kohta seutua peittää sankka savu ja noki värjää miljöön. Kansalaiset vaativat tehtaan sulkemista saastuttavana. Bisnesmiehet lupaavat hoitaa haitat kuntoon, kun saavat siihen kaupungilta avustuksen. Avustuksen saatuaan, miehet ostavat mersut, laittavat firman kiinni ja poistuvat paikkakunnalta. Perään kysellään. Miehet vain toteavat, onko siellä muka savu- ja nokihaittoja. 

Lucifer Ltd:n rahastuskeikkaa kaupunkiin ihmetellään. Monijakkaravaikuttajat laativat tiedotteita, joiden sanoma on häivytetty grillihiilten raaka-aineen kielelle: Globaalin kauppataseen monivaikutteinen suhdannevaihtelu yhdistettynä ympäristövaikutusten päästökaupan bilateerisen vaihdannaisvälineiden arvonmuodostamisen kokonaisarvoitukseen, kerrottuna vaihtotaseen kerrannaisvaikutusten jako-osuuden välikertoimella aiheutti menestyvän firman kaatumisen. Kaupungille ei kuitenkaan tule tästä kauaskantoisia tappioita. Olemme aloittaneet neuvottelut tilojen käytöstä. Kansainväliseen matkailubisnekseen erikoistuneet monialaosaajat aloittavat tiloissa maailman suurimman savusaunottamisen. Kaupunki on juuri perustanut uuden yrityksen tämän loistoidean markkinointiin. Löylynlyömä Oy:lle etsitään toimitusjohtajaa. Markkina-alueemme tulee olemaan koko saunaton Sahara. 

 

 

8 kommenttia artikkeliin “Löylynlyömä Oy:lle etsitään toimitusjohtajaa”
 1. Katriina Ahtiainen sanoo:

  Kiitos Ilkka Iivari!

  Tämä oli paras pakina ikinä!
  Olen tässä seurannut melkein hiljaisena lähes vuoden tätä moniosaajien osaamista ja nyt se aukesi yhdellä lukemisella. Ainoastaan luetun ymmärtämistä häiritsi silmistä valtoimenaan valuneet naurukyyneleet.

  Aurinkoista viikonloppua!
  Kati Ahtiainen

 2. Hannu Kärpänen sanoo:

  Moron!

  Herkullinen!!! T HK

 3. Seppo Rehunen sanoo:

  Kiitos Hyvä Veli Ilkka

  Surullisinta on, että tässä iloisesti suoraan suoneen iskevässä pakinassa on niin paljon totta.

 4. verkot tötterölle sanoo:

  Jos tämä olisi julkaistu uutisena Hämeen Sanomissa niin täydestä olisi mennyt. Savusaunottamisen kun olisi vielä vaihtanut bussivarikoksi…

 5. Suuret kiitokset!
  Aivan loistavan hauska juttu ja niin tosi.

  Inkeri Valtonen

 6. Juhani Lemström sanoo:

  Jos tässä samalla huomaamme, että nauramme myös itsellemme, niin hieno juttu! Jotakin yhtä herkullista sanan taitajat voisivat kirjoitella tästä itsellisestä, huippuosaavasta ”keskuksesta”, jonka täytyy säilyä juuri siinä tutussa 60-luvun tilassa. Sillekin luulotellulle todellisuudelle olisi välistä terveellistä nauraa.

 7. Leo Leppänen sanoo:

  Moro, komisaarius on aivan väärällä alalla. Iivari on Hämeenlinnan Veikko Huovinen!

 8. Karin Viitanen sanoo:

  Ei ihme, että valtakunnallisia palkintoja on tipahdellut Iivarille. Muistaakseni Eskon Puumerkki ja Vuoden Kielihelmi -palkinnot.
  Tahdomme lisää tätä iloittelua, kun aihetta ainakin järjestetään riittävästi.

Jätä kommentti

css.php