Olet tervetullut Hämeenlinnaan

Kolumni julkaistu Viikkouutisissa 9.12. 

Olet tervetullut Hämeenlinnaan, hyvien kulkuyhteyksien ja innovaatioiden metropoliin!

Kaupunkimme liikenneyhteydet ovat paremmat kuin missään muualla. Lentokoneita lentelee monta tunnissa ylitse. Junien kuulutukset kertovat: ”Varokaa raidetta yksi ohittavaa Pendolinoa.” Kaupungin halkoo moottoritie, jota pitkin saat ohittaa vauhdilla ihan ydinkeskustan. Valitamme pientä viivytystä, sillä rakennamme teille sateensuojaa paikallisten raekuurojen varalta. Sen takia joudutte hetken hiljentelemään. Katselkaa maisemia körötellessänne ja voitte ihailla paikallista patsastaidetta. Jos meille päin olet tulossa, pääset nopeasti ohitse.

Kaupunkimme on kierrätyksen ja uusiokäytön edelläkävijä. Saimme halvalla piirustukset Rovaniemelle rakennetusta moottoritien katteesta. Toriparkkisuunnitelmia olemme joukolla käyneet katsomassa Savon sydämessä ja seuraamme tarkkaan Turun ja Oulun keskusteluja. Otamme sieltä valmiit valitusvastaukset käyttöön aikanaan. Olemme rakentaneet kaupunkiimme kylpylän, heti kun muiden altaat tyhjenivät ja kaakelit irtosivat. Rakensimme teknologiaa innovoivan parkin, samoilla konsepteilla kuin muualla pari vuosikymmentä sitten. Tästä tuli menestystarina vaikeuksissa oleville rahamarkkinoille.

Ideapankistamme löytyy uusin aluevaltaus, sillä tarvitsemme festivaalialueen. Muualla musiikkijuhlat ja kesätapahtumat ovat velkasaneerauksessa ja konkurssissa, joten meillä ovat nyt markkinat. Raivaamme ryteikön sadan tuhannen hengen juhla-alueeksi. Pörssipelissä aikanaan hienosti menestynyt osuuskauppa myy tämän pajukkoisen suon meille mielellään. Lupaudumme puhdistamaan maaperän sahan myrkyistä. Onko se edes tarpeen, sillä juhla-alueella vedetään myös muita kemiallisia aineita kehoon. Kaupunkimme kaipaa lisää vetovoimaa ja tarvitsemme tilaa Beatlesin esiintymiselle. Olemme päättäneet, että heidän suosionsa sopii tähän kylään ja kasaamme bändin uudelleen. Mikään ei ole meille kekseliäille mahdotonta.

Olemme päättäneet rakentaa metron asuntomessujen aavekaupunginosasta suoraan Ahvenistolle. Päätepysäkki tulee maauimalan altaaseen, siellä ei ole vaaraa Helsingin metron kaltaisista vesiongelmista. Loppuvat ikuiset liikenne- ja parkkeerausongelmat. Saimme halvalla Helsingin metron suunnitelmat vuosikymmenten takaa. Ihailemme Metro-Valtasen kaltaisia peräänantamattomia rakentajia. Hänellä oli keinot saada hommat etenemään. Paikallisten Kulhioiden vastaväitteistä emme välitä. Me päätämme lounailla.

Poliisi on luvannut resurssipulassa tulla mukaan hankkeisiimme. Hekin ovat siirtymässä meidän hyväksi havaitsemaan kierrätykseen. Mikäli käy niin, että hankkeistamme tulee rikosjuttuja, poliisilla ovat valmiit suunnitelmat. He siirtävät vanhat rikosjuttujen kuulustelut verkkoon. Voimme sieltä valita sopivan kuulustelun vuorosanoineen. Miksi keksiä uusia tarinoita, kun hyviä on jo valmiina. Toivottavasti myös oikeuslaitos jakaa tuomiot vanhoilla päätöslauseilla. Ehdollinen tuomio, ei haittaa toimintaa. Korvauspuoli on myös järjestetty, sillä meillä ovat veronmaksajien rahat kaiken aikaa käytössä. Rahaa riittää vaikka kuinka paaluttaisimme sitä suohon.

Nyt lähdemme rikosilmoituksen tekoon, sillä kuulimme Vantaan varastaneen autokauppakeskusideamme. Ei tällaista saa tehdä, että toisen uudet ideat heti anastetaan. Ehdimme jo laittaa miljoonan likoon ja kuoria ruokamullat kasoille. Älkää olko huolissamme. Meillä on idea. Myymme maailman kalleimmat ruokamullat kilon pusseissa Saharaan kasvimaaksi. Olemme jo hankkineet Saharan kartat, saimme halpaa hiekkapaperia.

3 kommenttia artikkeliin “Olet tervetullut Hämeenlinnaan”
 1. setämies sanoo:

  Mahtava analyysi Hamenlinnasta. Osui ja upposi!

  Tarinasta puuttui vain Disneylandin hankkiminen Hamenlinnaan sekä liudan uusien tilaaja/tuottaja/palvelujohtajien palkkaaminen kehittämään Hamenlinnaan.

 2. Pimu sanoo:

  Kieltämättä Hämeenlinnasta on paremmat liikenneyhteydet kuin lähestulkoon mistään muusta Suomen kaupungista. Mistä muusta kaupungista pääsee kahdelle kansainväliselle lentokentälle tunnissa? Tai kahteen Suomen suurimmista kaupungeista noin tunnissa sekä omalla autolla, junalla tai linja-autolla? Ei pitäisi olla hämeenlinnalaisilla mitään syytä valittaa ainakaan tässä suhteessa.

 3. Riitta Nyqvist sanoo:

  Terve Pimu!
  Totta puhut, pääsen Pariisiin nopeammin kuin Kutilan perälle, Renkoon tai Tervakoskelle.
  Mukava kun olet palannut kommentoimaan.
  T. Riitta

Jätä kommentti

css.php