Jouluhoroskooppi

Istuin vanhan harmaapartaisen viisaan miehen kanssa katselemassa tähtitaivasta ja mietiskelemässä maailman menoa. Ihmiset ovat luistelleet heikoille jäille elämässään. Ei noudateta kymmentä käskyä eikä myöskään kotomaamme kirjoitettua lakia. Liian paljon ikävää vain sattuu ja tapahtuu. Elämällä horroskaapissa.
Tähdet sen kertoivat. Nyt teenkin horoskoopin, sillä niiden väitetään toteutuvan. Totta kai, kun ihmiset elävät ja uskovat niiden mukaan.
Ei muuta kuin lyhimmälle työmatkalle eli tuumasta toimeen. En minä astrologiasta mitään tiennyt enkä välittänyt, sillä päätin tehdä ihan oman horoskoopin, herättämään horroksesta.  Tämmöinen on koko vuoden horoskooppisi. Ole hyvä.
Vaaka
Punnitset ja tasapainotat tekosi ja toimesi niin, etteivät vääryyden voimat heilauta vaakaa vaarallisille lukemille. Autat toisia nostamaan painavimmat punnukset väkivallattomuuden ja oikeudenmukaisuuden kuppiin. Vakautat vihamielisyydet.
Skorpioni
Sinulla on myrkyllinen piikki, mutta et sinä sillä itseäsi pistä. Neuvot ja opetat, ettei kukaan muukaan pistä itseensä vaarallisia välittäjäaineita ja mielensumentajia. Kitkemällä kysynnän poistat huumevälittäjiltä markkinat ja selvität pienten päänupit.
Jousimies
Katkot sodan vasamat ja muutat ne lähimmäistä rakastaviksi rauhan ja rakkauden nuoliksi. Niitä sinkoilet ympäriinsä maailman ihmisten maalitauluihin. Autat ettei aseen piippu osoita koskaan ketään, ei itseä eikä toista.
Kauris
Kauniilla katseellasi kiikaroit katveesta syrjäytyneet. Isket heille toivon kipinän silmäniskun. Ylväällä askelluksella näytät, että elämässä on toivoa. Komeilla loikilla pääset vikkelästi auttamaan umpimetsään erakoitumassa olevia.
Vesimies
Pienistä pisaroista luot vuolaan virran, joka kuljettaa luonnon puolesta töitä tekeviä laivoja valkoisin purjein puhtaaseen satamaan. Matkalla virkistätte luonnon monikäyttöisyyden sitä tuhoamatta. Jaat tätä virvoittavaa elämän eliksiiriä kaikille janoisille.
Kalat
Pidät huolta ettei kateus vie lajitovereitasi vedestä. Et anna mammonan perässä juoksevien luoda lisää kateuden ilmapiiriä. Heilautat pyrstölläsi tulemaan luo eikä vain irtisanomaan omien lompsien vauraudeksi.
Oinas
Sinä kuohittua pässiä tarkoittava oinas suojelet lapsia seksuaaliselta hyväksikäytöltä. Toteutat oppiasi myös nykypäivän orjakaupan uhrien vapauttamiseen. Teet mielen kastraation toista ihmistä riistäville himoille.
Härkä
Pidät laumasi aitauksessa, ettei kukaan etsisi aidan matalinta kohtaa tai murtaisi veräjää päästäkseen varkaisiin toisen härän vihreämmälle niitylle. Kasvatat karjasi ravitsevalla rehellisyyden rehulla.
Kaksonen
Te kaksoset olette läheisiä toisilleen. Levitätte läheisyyden ja yhteisöllisyyden lämmintä virtausta sulattamaan itsekkyyden. Tuotte välittämisen veljeyden, käsi kädessä, tervehdyttämään ja avartamaan ajatukset auttamiseen. 
Rapu
Saksillasi leikkaat rikki suvaitsemattomuuden sumput ja ratkot rasismin riimut. Silppuat stereotypioiden kietomat ennakkoluulojen kahleet. Leikkaat ja jaat ymmärrystä tarjoavat monikulttuuriset tarjouskupongit.
Leijona
Eläinten kuninkaana karjahtelet eläinten oikeuksien puolesta. Kirjoitat kavereidesi hyvinvoinnin arkipäivän aforismeiksi. Hoitajille kehräät kiitokseksi, mutta avaat kitasi väärille näennäiskeinoille vaaralliseen vapauttamiseen.  
Neitsyt
Sinulla on hallussasi kaikista tärkein asia. Se on joulun sanoma – ja ensimmäisenä joulunakin seurattiin tähteä. Ilman seimen synnytystäsi meillä ei olisi joulua. Kerro elämämme tärkeimmän ihmisen syntymäpäivästä kaikille. Auta elämään poikasi oppien mukaan vuoden jokaisena päivänä.

3 kommenttia artikkeliin “Jouluhoroskooppi”
 1. Karin Viitanen sanoo:

  Toit Ilka Joulumielen !
  Mis sä olet olet ollut, et kai boikotissa !

 2. Teija Arvidsson sanoo:

  Hei Ilkka!

  Joululoma alkoi ja päästin laumani aitauksesta. Lähtivät juuri vihreämmille niityille todistukset kainalossaan. Olen koettanut kasvattaa karjaani rehellisyyden rehulla ja muullakin kunnon appeella, jotta oppisivat elämään ihmisiksi. Nyt on vanhempien vuoro pitää pari viikkoa huolta vasikoistaan.

  KIITOS sinulle aivan upeasta jouluhoroskoopista! Minulla ei yleensä ole tapana lukea horoskooppeja, mutta tämän jouluhoroskoopin totisesti toivon toteuttuvan mahdollisimman monen kohdalla.

  Hyvää maailman tärkeimmän henkilön syntymäpäivää Sinulle ja tämän horoskoopin lukijoille!

  t. Teija

 3. Jari Ranne sanoo:

  Kiitos, Ilkka! Kerrankin horoskooppi, johon uskon!

Jätä kommentti

css.php