Kutsumattomia kesävieraita odotellessa

Lakisääteisen virkistäytymisvapaan koittaessa pitää tehdä tiettyjä toimenpiteitä, sillä joku haluaa vierailla asuntopaikallasi poissa ollessasi. Seuraavanlaisilla toimenpiteillä toivotat poikkeajan sydämellisesti tervetulleeksi:
 
Älä turhaan vaihda lukkojasi oviin. Kyllä se vanha vuosikymmeniä palvellut lukko edelleen pitää. Sitä sentin rakoa oven ja karmin välissä on turha peitellä edes lukon kohdalta. Lomabudjettisi riittää, kun et tuhlaa turhaan kunnollisiin takalukittaviin säppeihin ja hälytysjärjestelmiin. Mitään lisäturvalukkoja ei kannata hankkia, sillä joudut kanniskelemaan vielä raskaampaa avainnippua, johon olet muistanut laittaa osoitteesi. Jätä vara-avain kynnysmaton alle, että löydät sen sieltä helposti. Laita vielä luuta oven päälle tervetulomerkiksi.
 
Laita asuntosi siihen kuntoon, että tulija tietää siellä olevan rauhallista oleilla ja touhuta. Sulje verhot huolella, ettei päivänvalo tunkeudu sisään, eikä sisällä touhuilu näy ulos.
 
Muista säästää sähköä ja poista kaikki automaattivalotoiminnat käytöstä. Turha tyhjän kämpän seinille on valoja poltella.
 
Anna kaikkien elektroniikkalaitteiden olla paikoillaan ja hyvin esillä. Muuten joudut virittelemään niitä taas loman jälkeen. Älä piilottele korulippaidesi ja asekaappiesi avaimia, sillä loman jälkeen et kuitenkaan muista mihin ne laitoit. Jätä ne lukkoihin.
 
Jätä kotiisi riittävä määrä käteistä rahaa, sillä saatathan hukata korttisi reissussa. Mikäli et tarvitse lomallasi maksukorttejasi, jätä ne tunnuslukuineen kotiisi. Hyvällä lomalla unohdat salasanat ja tunnuksesi varmuudella.
 
Kyllä ne parin viikon postit ja lehdet laatikkoon sopivat. Täynnä oleva lehtiä tursuava laatikko kertoo tulijalle, että talonväki lukee uutiset paperiversioista.
 
Muista jättää puhelinvastaajasi viesti, että olet pitemmän ajan lomailemassa jossain päin Suomea tai jopa kaukomailla. Sehän risoo soittajaa.
 
Missään tapauksessa älä kerro edes luotettavimmille naapureille, että poistut ansaitulle lomamatkalle. Sehän voi tulla kateelliseksi.
 
Älä missään tapauksessa kastele kukkiasi tai pyydä jotain tuttavaasi sitä tekemään. Jäät kiitollisuuden velkaan ja joudut lopun kesää ramppaamaan kavereiden Annansilmiä kastelemassa. Sellainen kasvi, joka ei kestä parin viikon kuivuutta ei ole tarkoitettu Suomen kesään. Ruohikon voi ajella syksymmälläkin ja lopulta lumi peittää sen.
 
Lopuksi kirjoita blogiisi tarkka aikataulu tulevasta unelmareissustasi. Laita kaikkiin sosiaalisiin medioihin tieto, että olet matkoilla. Kunnolla hehkuttamalla tulevaa reissuasi tieto leviää nopeammin. Pitäähän jokaisen facebookissa, twitterissä ja muilla foorumeilla tietää missä menet.
 
Hyvää lomaa toivotellen ja kiitos jo etukäteen vieraanvaraisuudesta!
Sorkkarautaveljeskunta

3 kommenttia artikkeliin “Kutsumattomia kesävieraita odotellessa”
 1. Virpi Kukkonen sanoo:

  Hei,
  ei mennyt meillä aivan tuon pyhän veljeskunnan oppien mukaan, mutta totesimme viime tiistaina heidän vierailunsa tapahtuneen. Voin sanoa, että kyse on aikamoisesta tunteesta reviirille tulosta, se omaisuuden menetys tulee sitten vasta toisella sijalla. Tietoisuus siitä, että joku on tarkkaillut kotiamme ja liikkeitämme tuntui erittäin inhoittavalta. Eikä paljoa lohduttanut, että nämä veijarit kuulemma menevät ovesta kuin ovesta. Paljon muutakin opimme tästä keikasta – vaikkemme olisi niin tahtoneetkaan.

  t. Virpi koo

 2. Sipi Kuoppala sanoo:

  Sen oven lukitsemisen kanssa hössöttäminen on täysin turhaa. Paitsi kerrostalon korkeuksissa.

  Joka talossa taitaa olla ikkunat. Niihin pitäisi laitta lujat rautakalterit, mieluiten ristikot, jos haluaa pitää vorot ulkona. Lasi on tunnetusti varsin särkyvää tavaraa.

  Siis, muuttakaa kerrostaloon, niin sitten voi alkaa oven lukituksen kanssa hääräily.

 3. Kaippa sanoo:

  Se oli kuutamoyö, mutta mustat pilvet veivät kaiken valon,
  kun mökillä heräsin aamuyöstä kuistilta kuuluvaan kolinaan.
  Vaimo jatkoi kuorsata rohnottamista ja ajattelin, ettei kannata herättääkään, ettei pelästy suotta ja toisaalta tuota meteliä rosvokin saattoi pelätä enemmän, kuin uutuuttaan kiiltelevän ranstakkani iloista humahdusta, jonka hänelle olin varannut tuliaisiksi, kun kesäisen viileyden kipristelemin varpain hipsin kuistin suuntaan. Hiiret on vissiin kalunneet lasivillat lattiasta.
  Kolina yltyi ja siihen yhtyi supatus, kun pääsin ulko-ovelle ja nostin ranstakan kaksin käsin lyömäasentoon ja keskivartaloni lihasten yllättäen pingottuessa huomasin kauhukseni pyjamahousujen valahtavan nilkkoihin, juuri kun rosvo kömpi ovesta… ja pisti valot. Terveisiä anopille, ei ole nähty sittemmin.

  Kesävieraat on lähes aina kutsumattomia 🙂

Jätä kommentti

css.php