Emmää mittää syyllist kaippa…

Herätyskello ei soinut aamulla. Olen myöhässä. En muistanut virittää kelloa herättämään. Syy ei ole minussa, vaan kellonvalmistajassa tai kellotuotannon valvonnassa.

Maitolasi kaatui pöydälle, kun tönäisin sen nurin. Syy ei ole minussa vaan lypsäjässä, meijerissä, kaupassa tai jollakin muulla, joka valvoo maidontuotantoa. Jos ei siellä, niin lasitehtaan valvoja ainakin on syyllinen.

Puurokin paloi pohjaan. Unohdin sen kun lueskelin lehteä. Syy ei ole minussa vaan lieden valmistajassa, kattilan valmistajassa, myllärissä tai näiden valvojassa.

Laitoin kengät vääriin jalkoihin. Syy ei ole minussa vaan suutarissa, kenkäkauppiaassa tai näiden valvojassa. Vai olisiko se kuitenkin vasenoikeakätisyyden valvojan syy?

Kastuin sateessa. Sateenvarjo jäi kotiin. Syy ei ole minussa vaan säätieteilijässä, joka kertoi sateisesta säästä, mutta ei käskenyt ottaa sateenvarjoa mukaan. Missä se ilmatieteenvalvoja taas on?

Täydellinen aamu oli tämäkin. Kaikki meni pieleen, mutta onneksi ei omasta syystä. Kyllä virheeseen aina syyllinen löytyy.

Miksei täällä ole muita? Aivan, nyt on sunnuntai. Miksei kukaan sanonut minulle? Taas se viikonpäivien valvoja kyttää väärässä paikassa.

8 kommenttia artikkeliin “Emmää mittää syyllist kaippa…”
 1. yleinen syyttäjä sanoo:

  Olipa satuttava saarna. Kelpaisi vaikka joulukirkkoon. Hävettää tietysti olla tällainen yleinen syyttäjä. Vaan auttaako tähä tautiin mikään? Likainen luonnevikainen. Ikuinen rikoksen uusija. Vaan jospa edes joskus, syyllistämisviruksen raivotessa pahimmillaan, mieleni pohjamutia valaisisi tuo lempeän hauska joulusaarnasi. Kiitos.

 2. Ulla Lappalainen sanoo:

  Hei Ilkka! Nappaanpa tämän kouluun esimerkkitekstiksi. Kiitos!

 3. Olli Miettinen sanoo:

  Kyllä tosiaan viimeaikoina tämänkin lehden palstoilla on kirjoiteltu ja syyllistetty ihan vääriä kohteita.
  Peilistä se useimmiten näkyy se syyllinen.

  Hienoa ironiaa Ilkka. Kiitos minunkin puolestani!

 4. vainio marjaliisa sanoo:

  Ilkalle , edellisiin kommentteihin ei ole juuri mitään muuta lisättävää kuin en määkään. Kunpa nämä sinun totuutesi vain muistaisi arjessa

 5. synnynnäinen populisti sanoo:

  Vainiolle.

  2.12. klo 18.03 kirjoitit Hannu Kärpäsen blogissa näin:
  ”Tämä sivuhyppy siksi että Hannu K ja muutkin liitoskuntien luottamusmiehet miettisivät sosiaalipalvelujen kokonaisuutta ja lopettaisivat populistisen vanhustenhuollolla ratsastamisen.”

  2.12. klo 18.15 kirjoitit tähän ketjuun ettet kaipaa syylllisiä.

  Tuo lauseesi oli kirkkainta populismia, mitä pitkään aikaan olen lukenut. Vaan ehkä klo 18.03 oli arki ja 18.15 olikin jo pyhä.

 6. Ilkka Iivari sanoo:

  Kiitos kommenteista!
  Syy ei ole minussa vaan sormissani, jotka suolsivat tekstin.
  ilkka

 7. Lulu Riikonen sanoo:

  Onnea vuoden kielihelmeilijälle!

  Me HäSa:n bloggaajat saimme nyt joukkoomme virallisesti ja valtakunnallisesti palkitun kielimiehen. Nostan hattua!

  Lulu

 8. MistyJ sanoo:

  Hienoa tekstiä…vaikkei se sinussa ollutkaan vaan sormissasi!
  Kiitos!
  Ja onnea Kielihelmeilijälle!

Jätä kommentti

css.php