Lasse Liukas-Keli ja Heikki Heijastin

Kelikamerassa näkyi lunta ja säätieto lupasi yöpakkasta. Jaaha, taas on aika laskeutua uuninpankolta ja ryhtyä töihin, Lasse Liukas-Keli pohdiskeli venytellen jäseniään. Hänen vuotuinen työrupeamansa oli alkamassa. Salaista tehtäväänsä hän pääsi suorittamaan joka vuosi ihan yllättäen. Jokainen oli tietoinen Lasse Liukas-Kelin puuhista, mutta kesän nautinnot olivat saatelleet koko miehen unholaan.

Lasse Liukas-Keli kaivoi pöytälaatikostaan toimintasuunnitelmansa. Ensimmäinen tehtävä oli muistutella ihmisiä, etteivät vaan menisi vaihtamaan talvirenkaita. Lasse Liukas-Keli osasi kauko-ohjata ihmisten ajatuksia ja lähetteli viestiä ”Ehtiihän ne vielä ensi viikollakin”. Tästä se Luisto-Sliksikin tykkäsi.

Seuraavaksi Lasse Liukas-Keli päätti puuttua hitaasti, arvokkaasti ja turvallisesti ajelevien nopeuksiin. Hän ohjelmoi kuskien mielensyövereitä ja kaasujalan lihaksia onnistuneesti, sillä vauhdikas ajelu jatkui kelistä ja olosuhteista välittämättä. Autoissa hyräiltiin ”Olen teiden Rubinstein – vai muka liukasta”.

Lasse Liukas-Kelin leikekirja täyttyi lehtien poliisiuutisten ojaansuistumisista ja muista pöllähdyksistä pientareelle. Hän myhäili onnistumistaan. Poliisi ja tieturvallisuusihmiset odottavat kuitenkin näkevänsä lööpin ”Lasse Liukas-Keli pidätetty”.

Samaan aikaan Heikki Heijastin kärsi ahtaanpaikankammosta ja pimeästä. Hänet oli tungettu pöytälaatikkoon yhdessä kaveriensa kanssa. Heikki heijastin päätti lähettää avunpyyntöviestin: ”Auttakaa minut ulos täältä pöytälaatikosta, jossa olen lojunut aivan turhan panttina. Minua ei ole ulkoilutettu kertaakaan koko syksyn aikana. Tahtoisin päästä ihmisten ilmoille tuulettumaan ja luomaan kajastuksia autoilijoille. Tarvitsen valoa tullakseni näkyväksi. Valonsäteillä voisin kertoa autoilijoille, että tämä kantajani on kaverini ja suojelen häntä vaikka pimeys ympäröisi. P.S. Pekka Pyöränvalokin tuossa heräilee.”

4 kommenttia artikkeliin “Lasse Liukas-Keli ja Heikki Heijastin”
 1. Karin Viitanen sanoo:

  Aivan loistavaa, opettavaa verbaalista iloittelua. Tätä tahtoo lisää

 2. Pekka Juntunen sanoo:

  Hyvää ”Huovismaista” tarinointia.

 3. Tom Säyseä sanoo:

  Ilkka hyvä.
  Osaat oikeasti kirjoittaa. Miksi palaat taas tähän alkuruutuun, missä olit aloitellessasi. Olen seurannut tekstejäsi ja huomannut Sinun kehittyneen kirjoittajana.
  Kun kirjoitat näin lapsellisesti tulee tunne, että oletat lukijoiden olevan lapsia, tai muuten lapsenmielisiä.
  Tällaiset tarinat toimivat jossakin ala-asteella tai tarhaikäisten ollessa kohderyhmänä.
  Mutta tällä tavalla jatkamalla teet itsestäsi hieman naurettavan. Asia on ihan hyvä, mutta olisit ehkä voinut laittaa alkuun opastuksen: ”Lukekaa vanhemmat niille pienille lapsille, jotka eivät vielä itse osaa”. Sitten olisi mennyt tuntematta myötähäpeää puolestasi.
  Pystyt parempaan. Älä alennu tällaiseen.

  t. Kaveri, ihan oikeasti.

 4. yönsilmä sanoo:

  Tom Säyseä on tainnut katsoa Hesarin netistä Nevanlinna-Stubb-videon, mutta ymmärtänyt sen väärin.

Jätä kommentti

css.php