Kivaa olla protektionisti

Pyöreän pöytäni kattaus on täydellinen. Ei yhtäkään ravinnemurenta tuotu rajojen takaa. Toimintani taitaa olla ihan maailmankaupan kaatava, kun syyllistyn protektionismiin. Onneksi minulle ei voi asettaa uhkasakkoja tai muitakaan sanktioita. Tuomittavaa se kuitenkin on, jos uskoo huiputtavien G20 kokoontujien juttuihin. Hehän kieltävät kyseisen sivistyssanan sisältämän oman maan tuotteiden suojaamisen. Taitavat kuitenkin toimia toisin. Paitsi Suomessa ja sen kunnissa. Ruokaa kouluun ja mahdollisimman kaukaa.

Tämähän on kivaa. Saa rikkoa isojen poikien sopimuksia mennen tullen, vaikkei minulla ole edes pizzamiehen syytesuojaa. Seuraus tästä on kuin lahjusten ilmoittamatta jättämisestä. Ei mitään.

Luin Maaseudun Tulevaisuutta ja ihmettelen, kun joku itki lapselleen tarjottavan ulkomaan einestä koulussa. Ei se tekstari omaan lehteen riitä. Tarttis tehrä jotain. Uusin ehdotuksen suomalaisen ruuan tuottajat ja sen liitännäisjutuista elantonsa saavat. Kieltäkää lapsillenne ulkomaan ruuan syöttäminen. Ei se ole eettisesti arveluttavaa eikä tuomittavaa. Toimikaa. Älkääkä maatko pankolla tekemättä mitään.

Tai mitäs sitä. Kyllä tuontikalorit hoitavat sen itse. Vatta oli kuralla useammalla ulkomaan vadelmia syöneellä. Se kuratauti pitäis levitä nopeammin kuin sikalunssa. Taitais tehota parhaiten, kun välillä hulivilisontaa heittää rahdattu salmonella.

Kyllä on hyvää, kun ruoka on made in maakunta tai edes kotomaa. 

 

 

6 kommenttia artikkeliin “Kivaa olla protektionisti”
 1. Riitta Nyqvist sanoo:

  Moikku Ilkka!
  Hyvähän sun on rehvastella 100% suomalaisruualla pöydässäs,
  ko oot polliisi.
  Sun ammattitaitosi olis tarpeen ruokaostoksilla.
  Ei tämmöinen amatööri ota selevää,
  mitä on safkaan sekoitettu.
  Vaikk vanhakantainen nationalisti minussa tahtoisi puputtaa
  vain kotomaan mullassa ja vedes kasvanutta.
  Joskus tuntuu ihan vainoharhaiselta lukiessain jonkin lihatuotteen olevan kotomaan viljasikaa,
  hinta on ni sikahalpaa,
  että alkaa jo epäillä,
  onko se hankittu sieltä paljon puhutusta Mannen Valinnasta.
  T. Riitta

 2. Ihmettelen sanoo:

  Jos RN:llä ei ole muuta tekemistä kuin vahdata tätä palstaa ja”kommentoida” ko asioita niin lopeta se vaikka tänään. Syynä on älyllisesti todella ala-arvoinen asioiden ymmärrys.
  Foorumin edellä oleva yhtenlaskutesti kuvaa erittäin hyvin tämön palstan älykkyysosamäärää. = Lopetakaa tämä palsta = lasten leikkiä.

 3. täsmäohjus sanoo:

  Täsmälleen näin. Vai onko se vain ”hienoa” osallistua BLOGIKIRJOITUKSIIN.

 4. terho sanoo:

  Riitan sarkasmi näkyy menneen ohi parilta palstan lukijalta.
  Poliisi, tai oikein salapoliisi pitäisi olla, että saisi selville ruokatavaroiden alkuperäismaan. Tai maakunnan. Kaupoissa lukee:
  myymme vain suomalaista maitoa. Katsokaapa sen halvemman ’ruotsalaisen’ maitopurkin kylkeen.
  Siellä lukee, että valmistaja Hämeenlinnan osuusmeijeri.

  Muistan vuosien takaa alkukesästä huoltamolla tapaamani rekkakuskin.
  Oli tulossa etelä-pohjanmaalta täyslasti perunaa mukanaan. Sanoi naureskellen että tätä myydään Helsingissä kauppatorilla Lopen perunana.

  Kun kauppaan menee varma voi olla vain siitä, että varmasti kusetetaan. Oli direktiivit mitkä tahansa.

 5. Ilkka Iivari sanoo:

  Kiitos Riitta!
  Pelkkä ammattini ei auta tämänkään asian selvittämisessä. Pitäisi olla erilaisia suurentavia välineitä repullinen mukana kaupassa. Eihän niitä tekstejä näe, jos ei zoomaa kymmen- tai satakertaiseksi.

  Ei tosiaan voi luottaa suomalaisiin tuotemerkkeihin, vaan on tutkittava missä päin palloa valmistusmaa sijaitsee.

 6. Anneli sanoo:

  Entä sitten ne raaka-aineet. Vaikka joku tuote on Suomessa kasattu, raaka-aineen alkuperä voi olla mistä tahansa. Nykyaikana ei voi mistään olla varma. Siksi käytänkin oman firman tuotteita, jotka eivät ole mistä tahansa.

Jätä kommentti

css.php