Monenlaisia risteytyksiä

Kukahan meni risteyttämään hirven ja kärpäsen? Sellainen otus kuitenkin on taas lennähtänyt useampana päivänä hiusrajaa kutittelemaan. Varsinainen ötökkä. Tämän risteyttäjä olisi voinut tyytyä muurahaiskarhuun. Siitä ei tietääkseni ole kauheasti haittaa homo sapiensille.

Minulle olisi riittänyt vain sanojen yhteenliittäminen ilman risteytyksiä. Vai miten on syntynyt poliisikoira. Entäs sitten kriminaali? Löytyyhän maapallolta kriminlammas ja naali. Aikanaan kotitilalla mietin, voisiko kirahvin ja lehmän risteyttää. Siitä olisi tullut hyvä kotieläin, sillä se olisi syönyt naapurin pellolta ja lypsänyt omalla puolella.

Viimeisin hieno yhdistäminen kaupungissa on tehty viime viikonloppuna. Slloin huomattiin, että Patria Areena onkin yhdistetty jää- ja uimahalli. Halliyhtiöiden nokkamies ilmoitti, että kaikki mahdollinen on tehty. Ihan varmaan, joo! Muistanko oikein, ettei paljon maksaneissa remonteissa tehty mitään jääntekolaitteille? Rakenneltiin vain hienot puitteet viihtymiseen juottoloineen. Tarvitsee varmaan taas miettiä uusia säästökohteita, että saadaan halliin jää. Sitä kait tarvitaan, jos jääkiekkoa pelataan. Vai onko se jo sivuseikka? Onneksi tulee talvi ja ehkä pakkasta. ei tarvitse kuin avata pakkasellla ovet ja luonto hoitaa. Mikäli luonto ei hoida, niin sitten sen hoitaa viime kädessä veronmaksaja.

4 kommenttia artikkeliin “Monenlaisia risteytyksiä”
 1. Riitta Nyqvist sanoo:

  Tervehdys Ilkka!
  Kivikaudella, mun lapsuudessa,
  sanat pullahiiri, lääninpässi, p..kärpänen, olivat mystiikkaa,
  pikkupiltin kuulemaa sanastoa,
  jota vartioitiin tiukasti korviltani.
  Sehän herätti heti kiinnostukseni
  Minulla oli ikävä tapa kysyä ko. sanojen merkitystä aina väärässä paikassa.
  Eläinvertauksia ja risteytyksiä on yllättävän paljon, jotka kuvaavat yhdellä sanalla, mistä, millaisesta kyse..
  aasinsilta, uutisankka, kananaivot, lehmänhermot, jänishousu..
  käki sanalla voi maalailla elinkaarimallin alusta loppuun.
  Voidaan!
  T. Riitta

 2. paskanärhi sanoo:

  Kiitos Ilkka, sain nauraa käkättää sydämen kyllyydestä. Aiemmin en ole blogiasi lukenut. Tämän jälkeen luen aina.

 3. paskanärhi sanoo:

  Ehdin tässä lukea pari muutakin juttuasi ja samalla selvisi tämän kesän suurin mysteeri. Terveisiä kasvimaalta.

 4. iisakki sanoo:

  Moro Ilkka,

  muistat kyllä väärin tuon jäähalliremontin suhteen. Se oli lähtökohta koko rempalle, että vanha jäädytysjärjestelmä myrkkyineen oli muuttumassa laittomaksi parin vuoden sisällä.

  Eli on siellä upouusi jääkontti hurisemassa jäätä molempiin halleihin.

Jätä kommentti

css.php