Tunnin jono vessaan tekee kesätapahtuman

”Kyllä oli hieno tapahtuma, aivan älyttömästi sakkia ja vessaankin tunnin jono”, näin kuulin keski-ikäisen naisen toteavan jostain kesätapahtumasta. Sanoi vielä, että ensi kesänä uudestaan. Sehän se varmaan onkin hienoa, kun vessaan saa jonottaa tunnin. Minulla on valitettava aukko tällaisista tapahtumista. Eipä toisaalta kauheasti innosta jonottelukulttuurifestivaalit. Siksipä valitsin toisin.

Olin viikonloppuna kotijoella (Naamijoella) Lapissa melontatapahtumassa (Rökäs-melonta). Varmaan huono tapahtuma, kun ei tarvinnut jonottaa mihinkään. Kaljatelttaakaan ei ollut eikä rihkaman ja lakujen myyjiä. Sen sijaan paikalliset kädentaitajat tarjosivat tuotteitaan ja muita esityksiään. Kolarilainen Kultaisen harmonikan voittaja soitteli, joten liikuntaa ja kulttuuria samalla kertaa. Kyllä Lapin erämaajoki tarjosi parastaan. Ei tavanomaisia ystäviäkään eli sääskiä, mutta iloisia ihmisystäviä kyllä. Lähes sata melojaa nautiskeli tästä kesätapahtumasta ja urheiluseurantalon (Sieppijärven Sisu) markkinoilla piipahti vielä kuivan maan kulkijoita lisäksi. Vanhoja tuttuja oli mukava tavata, kun joitakin en ollut nähnyt sitten kouluaikojen ja siitä on jokunen vuosi;)

Kohtahan täällä on taas Vanajafestarit. Sehän palvelee naapurustoakin, kun saavat pihakasvustoonsa nestemäiset lannoitteet tilaamatta ja pyytämättä. Musiikkia voi kuunnella omassa kellarissa ja lasimosaiikin harrastajat saavat tarveaineensa ihan kotikadulta. Iloista jonottelu- ja örvellysjuhlaa odotellessa lähden luonnon rauhaan ja viivyn siellä tämänkin festarin ajan.

Kommentti artikkeliin “Tunnin jono vessaan tekee kesätapahtuman”
 1. Virpi Kukkonen sanoo:

  Heissan!
  Olen kyllä ihmetellyt sitä intoa, millä pystytellään kaljatelttoja kaikkiin tapahtumiin ja voi autuas sitä puutetta, jos johonkin sitä ei ole saatu! Minulla on sellainen mielikuvitus, että ne kaljankittaajat voisivat olla aivan missä tapahtumassa vaan, kunhan sitä kaljaa vaan on tarjolla, se muu anti on yhdentekevää. Jopa Puuhamaahan muistaakseni tätä kuppilaa puuhasteltiin, onneksi se meni kiville koko touhu. Luulisi sen hetken janotuksen hoituvan vedelläkin…

  Tässä jokunen aika sitten täällä kesäkotini läheisyydessä oli jouluvalot, joita tuli katsomaan oikein mainittava määrä ihmisiä – eikä kaljatelttaa ollut mailla, ei halmeilla. Se se vasta oli kummallinen juttu!

  Ja se mitä sanoit niistä tarveaineista ja pihankastelusta, on todellakin ärsyttävää… liki liipaten ajattelin kerran, että harmi kun perin aikoinani keinutuolin enkä haulikkoa…

  terv. Virpi koo

Jätä kommentti

css.php