Haluan sanomalehden silityskoneen

Haluaisin lukea lehteni sileänä vaikka päivän vanhanakin. Ei onnistu, jos olen päivän poissa kotoa. Lehdenjakajamme on varsinainen sulloja, joka saa kahden päivän lehdillä laatikon pursuamaan. Hän on luultavasti vahvakätinen, koska käyttää voimaa eikä taitoa. Pätee sanonta, missä järki loppu, voima alkaa. Olen joskus antanut palautetta jakeluun, mutta tulos on toivoton. En tarvitse oikolukijaa, vaan lukemiskohteen oikojaa.

 DSC006681.JPG

Tuolta lehdet näyttivät laatikosta ulosvedettynä. Tällaiselle sullojalle olisi töitä Japanin metrossa, jossa on vaunuun sullojia. Aikanaan olisi ollut hänelle myös käyttöä irtoheinän latoon sullomisessa.

Poliisina olen yrittänyt neuvoa, että pitäkää asuntonne asutun näköisenä. Mitäs teet, kun yksi lehdenjakaja saa parissa päivässä postilaatikon näyttämään, ettei talossa ole oltu viikkoon. Olen testannut, että laatikkooni mahtuu nätisti laitettuna lähes viikon lehdet. Viikoksi poistuessani, teen jakelunkeskeytyksen. Se toimii toisinaan, ei aina. On mukava palata lomalta, kun huomaa, että taas laatikko pursuaa, vaikkei sinne pitänyt tulla mitään.

Saisiko lehdet kovakantisena? Pitäisikö hankkia kuution postilaatikko? 

4 kommenttia artikkeliin “Haluan sanomalehden silityskoneen”
 1. MerjaU sanoo:

  Ratkaisu: Mun kaveri lähti muinoin (engl. tanssija, toim.huom.) buttleriksi ranskaan ja hänen toimeenkuvaansa kuului lehden
  silitys aamuisin. Sitä varten hänellä oli työhuoneessaan tilaa silityslaudalle ja lehden silitykseen varatulle raudalle. Ja siellähän on lehtimuste niin höveliä, että sotkee joka paikan ja kiinnittyy siten myös paperin pintaan. Tätä huolta meillä ei ole, muste pysyy kohtalaisen hyvin.
  Vai onko kenties liian työläs vaihtoehto?

 2. Riitta Nyqvist sanoo:

  Terve Ilkka!
  Olen jo pitkään kuunnellut herkällä korvalla mm. postinkantajien murheita johdon fiilatessa tulos-ulos-reitti kulkee sekuntti-teholla paperilla, ei käytännössä.
  Viime kesänä oli joku jakelija heittänyt koko lehtipinon puistikkoon. Meni hermot ja motiivi.. ilmeisesti.
  Käynyt on mielessä, että onko jotain johdossa vikaa yhdes sun toisess lafkassa.
  Me olemme sitten se viimeinen jakojäännös kun viluttaa ja vatuttaa..
  Eikö se ni mennyt, että ensin pomo potkii duunis ja kissako sen viimeisen ketjupotkun sai himassa.
  T. Riitta

 3. Ilkka Iivari sanoo:

  Olisipa ulkohuussi! Lehdenjakaja pehmittäis sanomalehden pyyhkäisykuntoon.
  Tämäkin niitä lapsuusmuistoja, kun pyyhittiin Pohjolan Sanomiin.
  Postinkantajan olen huomannut laittavan postit siististi laatikkoon, mutta kyse onkin aamuyöntunteina isolla pakullaan porhaltavasta lehdenjakajasta.
  Pääsispä sanalle tai parempi ehkä, että ei, vaikka en käytä puheessani arkipäivän aforismeja.

  On tässä posittivistakin. Helppo sytyttää saunankiukaan alle tulet, kun sanomalehti on valmiiksi tollon tekemänä tollona.

 4. Terhi sanoo:

  Onpa kuva! 🙂 Minulla oli ennen tapana herätä siihen, kun jakaja runnoi lehden sisään aamuyön pimeinä tunteina. Nyt lehti tulee enää parina päivänä viikossa.

Jätä kommentti

css.php