Viiden kilometrin nälänsiirtäjä

Roskaavan ruuan nauttimiseen kuluu matkaa viisi kilometriä. Korsultani lähimmälle hätäruuan jakeluasemalle on juuri tuo puoli peninkulmaa. Juuri asentopaikkani portille lennähtävät kirjavat kääreet ja kolaisen juoman pahvipikarit. Niiden kyljessä komeilee turkulaisen mössöketjun perustajan nimen mukaan luonnosteltu nimi. Vaihteluksi välillä on myös amerikkalaisen ihrankasvattajaketjun logoilla varustettuja ison hiilijalanjäljen jättäviä kääreitä. 

Taitavat paperit ja tyhjät pahvitölkit viedä tuunatusta kärrystä akustiikan ja siksi ne joudutaan heittämään äkkiä pikitien poskeen. Muuten saattaisi se jumputtava musiikki häiriintyä, jos tyhjät kääreet vaimentaisivat poppikoneen basson tahditusta. Vai onko auton pohjassa reikä kuin aikanaan tummalla, ei lappalaisella, jonka polisi liputti varikolle. Häneltä  virkaveli kysyi:Mikäs se tuolta näkyy? Ja näytti auton jalkatilassa ollutta reikää. Siihen mies vastasi: Taidat olla uus tällä seudulla, et sie tiiä se on kolmostie.

Muistaakseni aapisessa jo mainittiin roskittamisesta, joten aloittakaapa alusta sen ABC-kirjan lukeminen. Noita kirjaimia kun suositte ja sieltä nälänsiirtäjiä hankitte. Minä lopetin sormin syömisen jo ennen aapiskirjan ensimmäistä avaamista. Enkä usko lentäviin lautasiin, joten en viitsi niitä heitellä.

 

6 kommenttia artikkeliin “Viiden kilometrin nälänsiirtäjä”
 1. Riitta Nyqvist sanoo:

  Tervehdys Ilkka!
  Ko. alalaji ei osaa lukea, ei hahmottaa, mikä mystinen pönttö tienpielessä lienee!?
  Avaruusromua, uhka tms.
  Pitkään nautittu roskaruoka vie voimat lihaksista..
  Yritä siinä haparoida ja horjua puolen metrin päässä häämöttävää pönttöä kohti, jos olet sen tunnistanut..
  Se jos mikä nisäkästä rassaa
  Menopeli täynnä polkimien alla pyöriviä muovipulloja, tyhjiä karkki- ja sipsipusseja..
  pitäisi sitten vielä raivata ratin ja selkänojan välistä ihmisen kokoinen aukko.
  Maailma akkunan takana on yhtä suurta kaatopaikkaa..
  T. Riitta

 2. MerjaU sanoo:

  PRKL!!
  Suututtaa aina tuo sama asia myös lenkkeillessä. Mitä kaikkea on Diapam-hylsyistä (miten se lääke kirjoitetaan??) kaljatölkkiin, parittomasta kengästä (miten kenkä voi lentää autosta??) jääkaappiin, kun isolla tiellä juoksee. Tai no, ne jääkaapit ja telkkarit sijoittuvat yleensä pienille hiekkateille.
  Missä se järki luuraa? Ei ainakaan kädessä.

  t MU

 3. Ilkka Iivari sanoo:

  Aamulla taas totesin, että matonpesu on rankkaa puuhaa, kun rautatiesillan vieressä olevan matonpesupaikan vieressä oli mikäpäs muu kuin ruiskun kääre. Joku on tarvinnut tajunnanlaajentajaa, ettei sekoa matonraitoihin.
  Yksikään pesijöistä ei kylläkään vaikuttanut niin sairaalta, että tarvitsee välitöntä ruiskulääkitystä.
  Vai olisiko haettu tunnelmaa tämän päiväistä Ämyä varten?

 4. vainio marjaliisa sanoo:

  Älkää hyvät ihmiset masentuko ainakin HYKkiin on tullut uusi oppaine , tienvarsisiivous toukokuussa on loppukoe. Kun lumet
  sulavat niin tässä lähiympäristössä on tien varret kukkeimmillaan on raitakukkia, kuihtuneita ruskeita kukkia ruttuisia rikkirevittyjä kasveja ihan pullollaan kulkijan silmäniloksi. Mutta mitä kaikkea ne opet keksivätkään. Nämä väriläiskät on kerättävä mustiin maljakoihin jotka kuljetetaan
  koulun pihaan. Oli aivan pysäyttävä näky kun seurasi kauppamatkallaan tätä siivousopin loppukoetta ennen koulun päättymistä. Homman huono puoli on vaan se kesällä ei tarvitse opiskella eikä toteuttaa koulun oppeja ja niinpä nämä tienvarsikukkaset saavat
  rehottaa kaikessa rauhassa

 5. Ilkka Iivari sanoo:

  Se on tuo opetus aina jälkijättöistä. Poliisikoulussa opetetaan tutkimaan rikoksia, kun niitä pitäisi ehkäistä.
  Ja nyt koulussa siivoamaan roskat, kun pitäisi opettaa olemaan roskaamatta.
  Sairauksen hoitoakin opetetaan…
  Tulipalon sammuttamista opetetaan…
  Rakennuskorjausta opetetaan…
  Autopeltiseppiä opetetaan korjaamaan…

  Mutta koira opetetaan istumaan ja antamaan tassua…
  Kesäillen ja roskia keräillen 😉
  ilkka

 6. Virpi Kukkonen sanoo:

  Tervehdys!
  Se roskien keruu ja siisteyskasvatus pitäisi aloitella jo pienestä mukulasta lähtien. Mutta kun ei. Kun ei saa tulla paha mieli mistään ja jos kieltää niin tulee estoja ja sitten taas paha mieli. Kun aina pitäisi tehdä niin kuin lystää ja äkkiä autosta roskat pihalle – ja siistiä on.

  Tuolla entisellä Lepaan suoralla mökkiläiset heittivät Molokin kitaan hetekoitakin, tai ainakin yrittivät. Kattotiilet eivät mahtuneet sinne, joten ne roiskastiin tien laitaan. Näin se menee. Jotain tarttis tehdä, ennenkuin hukutaan roskiin.

  Terveisin Virpi koo

Jätä kommentti

css.php