Juhannuksen aurinko

Ajatelkaa ajellessanne kohden kotirannan kokkoa. Kiireettömyys kruunaa kauniin kesäpäivän kulkemisen kotiseudulle. Katselkaa kaunista maisemaa. Ammentakaa siitä rauhallinen matka koheltamatta turvallisesti perille.

Unohtakaa urheiluhenkisyys veneillessänne sinisten sisävesien laineilla. Pelastusliiveillä vakuutatte itsenne veden syövereihin syöksymisestä. Pinnalla pysyy pää lailla laulujoutsenen. Juhannustilasto ei saa omaansa.

Rauhoittukaa riidattomaan mittumaarin viettoon. Päästäkää paineet saunan hyväilevissä löylyissä. Vihdalla ropsutatte rentoutta arjen raadannasta kroppaanne. Katselkaa rantakaislikon puolisukeltajien iloista sukeltelua.

Iloitkaa yöttömän yön auringon kehrästä läheistenne kanssa. Käyttäkää kohtuullisesti ilolientä, jos lainkaan. Nauttikaa luonnon läheisyydestä turruttamatta tajuntaanne. Tuottakaa tyytyväisyyttä tuttavillenne. Pitäkää perheenne satakielen viserryksessä.

Näyttäkää nuorisolle empaattisuuden myötäelämistä. Katselkaa luonnonnäytelmässä kuikkaemon huolehtivaista sukeltelua poikastensa kanssa. Siipisulkien suojassa saattelevat turvalliseen poukamaan.

Katselkaa kiitollisuudella kaunista kotimaatamme. Ammentakaa voimaa viihtymällä valossa toistenne seurassa.  Väkivaltaa välttämällä voitatte elämänne tulevaisuuden. Hanhiemon halauksesta mallintakaa mielenne.

Onnellistakaa oma olonne. Katselkaa kokon kipinöiden kirmailua, hiiltyvien puiden läheisyyden lämpöä. Lintulapsien lämmintä luritusta kuunnellessa mieli rauhoittuu. On aika toivottaa jalostunutta juhannusta jokaiselle. 

Kommentti artikkeliin “Juhannuksen aurinko”
  1. Virpi Kukkonen sanoo:

    Aurinkoa itsellesikin! Tuli oikein tunnelmainen olo, lämpötila täällä Roineen rannassa nousi muutaman pykälän oitis.

    Kuuntelin jotain ohjelmaa eilen radiosta, jossa puhuttiin kolmesta pahasta tekijästä juhannuksena: mies, alkoholi ja sitten ihan mikä vaan… sitä örvellystä on nähnyt varsinkin tuolla merellä yhteisrannoilla, satamassa sekä vesilläkin – mukulat vielä mukana. Toivotaan oikein hartaasti, (kädet kyynärpäitä myöten ristissä) että tuo sanomasi koskettaisi montaa juhannusjuhlijaa – se hyvä mieli on usein aika lähellä ihmistä, kunhan sen vaan oikein oivaltaa!

    Lämpimin terveisin Virpi koo

Jätä kommentti

css.php