Muutan erakoksi ilman osoitetta

Nythän ne viisaat (lue tyhjäpäät tai umpiluut) keinon keksivät. Pitää maksaa pakollinen mediamaksu. Tässä maassa ei voi äänestää jaloillaan tai omilla päätöksillään. Television ohjelmat eivät kiinnostaneet ja ihmiset lopettivat katselun ja myös lupamaksujen maksamisen. Hätä tuli Junkkarilla käteen ja toimikunta koolle. Innovaatiot olivat vähissä. Eivät keksineet mitään uutta, vaan taas yksi pakollinen veronluonteinen maksu.

Otan vastaan tietoa mihin voisi muuttaa erakoksi ilman osoitetta? Sinne ei lupamaksuautomaatti työntäisi laskua.

No name, no phone, no address

5 kommenttia artikkeliin “Muutan erakoksi ilman osoitetta”
 1. Mirja Piiroinen sanoo:

  Tosi on! Tyhjästa saa maksaa, jos nykyisistä pelkästään lupamaksulla katsottavista ohjelmista jokainen vastoin tahtoaankin joutuu maksamaan siitäkin, kun ei tv-ohjelmia katsele. Tarjottavan ohjelmiston tulee muuttua melkoisesti, ei moneen kertaan esitettyjä elokuvia ja tv-sarjoja. Nähtäväksi jää, miten yritysten maksamat mediamaksut kohdentuvat. Yhden henkilön yrityksetkin joutuvat näin maksamaan melkoisia maksuja, jos yrityksen osoite sattuu olemaan eri kuin missä asuu. Uusia veroja!

 2. Jepso sanoo:

  Eikö Ilkka todellakaan käytä koskaan mitään YLEn palveluja? Ei katso telkkaria, ei lue uutisia verkosta, ei kuuntele radiota puolella korvallakaan? No sitten kyllä laskuttavat väärää miestä ja systeemi on mätä!

 3. Ilkka Iivari sanoo:

  Käytän.
  Arvasin tällaisen kommentin tulevan. Rahat vaan uppoavat televisioon, jota e ole katsellut minuuttiakaan puolentoista vuoteen. Enkä ihan heti katso.
  Radiota kyllä kuuntelen hyvin paljon ja nimenomaan Yleä. Teenpä jopa pieniä pakinoita sinne.
  Julkisen palvelun mediaksi riittää radio, eikä sen kustantaminen ole niin suuri juttu kuin telkkarin. TV-puoli maksaa älyttömiä korvauksia ostamistaan urheilu-, elokuva-, euroviisu- ja muista hömppäoikeuksista.
  Minulle sopisi vallan hyvin, että voisin maksaa siitä mitä käytän. Sama pitäisi olla kaikilla.

 4. Raimo Lehto sanoo:

  Kumpa asia olisikin niinkuin Ilkka toivoo, ”maksan vain siitä, mitä käytän”. Olisi minunkin veroni paljon nykyistä alhaisemmat. Mutta kun se ei niin yksinkertaista ole. Jos yhteisesti valitsemamme eduskunta on sitä mieltä, että maamme tarvitsee oopperatalon tai että työttömille tai vähävaraisille maksetaan erilaisia etuisuuksia, niin kaikkihan me näihin kustannuksiin osallistumme, halusimme tai käytämme niitä tai ei. Aivan vastaavasti, jos eduskunta pitää nykyisen laajuista ohjelmistoa tarjoavaa julkisen palvelun mediaa tarpeellisena, niin mehän sen maksamme. Ja rahoitus tulisi hoitaa verotuksen kautta niinkuin muukin julkisen palvelun rahoitus.

 5. Ilkka Iivari sanoo:

  Tuossa olen samaa mieltä. Verotuksen kautta on huomattavasti tasapuolisempaan. Tasasummainen maksu sortaa pienituloisia. Kaikenlisäksi siitä ollaan tekemässä veroluonteinen eli suoraan ulosottokelpoinen.
  Julkiset palvelut verorahoilla ja viihteen maksakoot ne, jotka sitä haluavat.
  Käyttömaksut muuten puuttuu mönkijöistä, moottoriveneistä ja muista huvipärryttimistä. seuraava kommentti on varmaan, että niitä tarvitaan työssä. Niin tarvitaan ja silloin jopa hankintahinta vähennetään verotuksessa.

Jätä kommentti

css.php