Palvelut pyörämatkan päässä

Poikkesin tässä keväthangilla pohjoisessa hiihtelemässä, mietiskelemässä ja ennen kaikkea kummastelemassa. Ei siellä kukaan valittanut, että palvelut on viety kauas. No, siellähän kilometrit onkin huomattavasti lyhyempiä kuin täällä etelämpänä. Siellä palvelut on todella hajasijoitettu kauas kaikista.

Täällä nykypitäjässäni syntyy valitus heti, jos jokaisessa korttelissa ei ole terveyskeskusta, postia, pankkia ja poliisilaitosta. Kaupat kortteleista lopetetaan sen takia, ettei kukaan niissä käy. Halutaan sureen ja mahtavaan marketiin. Mikäli Lapissa haluaa nostaa 50 euroa pankista, tarvitsee satasen käteistä ennen sitä. Joutuu näet matkustamaan sen verran kauas ja jotkut jopa yöpymään. Suur-Hämeenlinnassa se onnistuu polkupyöräilemällä, eikä tarvitse olla edes Ranskan ympäriajon kiertäjien kunnossa.

Kohta on Kanta-Hämeessäkin poliiseja ja paljon. Varsinkin Parolassa. Ministeri Holmlund vierali Lapissa ja esitti ”hienon” idean, että armeija hoitaa poliisihommatkin. Että silleen, kyllä partioita riittää. Holmlundin juttelua luin vielä tarkemmin ja hän sanoi ainakin Hämeen Sanomien mukaan ”Eli se viranomainen ottaa asian hoitaakseen, jolla on partio lähimpänä tapahtumapaikkaa… ja jatkon hoitaa poliisi”. Tulkitsen vapaasti, että virkamies kuin virkamies. Siitäpä vaan sosiaalipuolen yöpartiot poliisikeikalle. Ehkä ei kuitenkaan näin.

Silti Lapissa viihtyy tai sen takia, ettei ole noita häiriötekijöitä liikaa. Ei tule poikettua herätekäynnille terkkariin, postiin tai pankkiin. Pizzataksin saa sielläkin ovelle nopeammin kuin poliisipartion.

Suosittelen melontaa harrastavien laittavan kalenteriin päivän 11.7 ja matkustavan silloin Sieppijärvelle. Siellä on tarjolla melontatapahtuma, jota ei kannata jättää väliin. Lisäinfoa löytyy www.sieppijarvi.fi

4 kommenttia artikkeliin “Palvelut pyörämatkan päässä”
 1. Katariina Granat sanoo:

  …JA TÄMÄ TARINA ON TOSI!
  Rökäs2009 -kesätapahtuma on ensisijaisesti melontatapahtuma, jonka suora linkki tarkasti kirjoitettuna on http://www.sieppijarvi.fi/rokas. Lisätietoa myös Facebookissa hakusanalla Rökäs2009.
  TERVETULOA, Ilkka on jo ilmoittautunut!

 2. Ilkka Iivari sanoo:

  Niin le tietenki. Pääsee hienoon maisemaan melohmaan ja olen mie värvännyt jo yhden JP:n kaveriksi.
  Vaihdettiin Sulkavan Soutu parempaan tapahtumaan.
  Tässä vielä suora linkki, kun tuo Katan linkissä oleva piste vissiin sotkee
  http://sieppijarvi.fi/rokas/

 3. Raimo Lehto sanoo:

  Heippa Iivari,

  joku tolkku näissä pakinoissakin pitäisi olla. On tietysti raflaavaa sanoa, että joka kortteliin halutaan poliisilaitos tms., mutta eihän se niin ole, eihän? Verbaalisuus sinänsä on kiva juttu ja yhdistettynä osuvaan asian kiteytykseen (vrt. Timo Soini) käyttökelpoinen työkalu keskusteluissa. Mutta kuten sanoin, pysytään asiassa (vrt. Timo Soini)

 4. Ilkka Iivari sanoo:

  Pakinassa pitääkin vähän irroitella…
  Pakinaa ei pidä Raimo hyvä lukea kuin asiatekstiä ja etsiä virheitä. Halu jokaisesta korttelista kuvaa todellisuutta ja siinäkin pysytään asiassa ja tolkussa. Kortteli sanaa vaan pitää osata tulkita vaikkapa kyläksi.

  Lupaan, ettei pakinoissani tulee edelleenkään olemaan liikaa tolkkua…

Jätä kommentti

css.php