Koirat puhuu ja kysyy, minä kirjoitan

Minä nelijalkainen hännänheiluttaja setteri ja samanmoinen pentukaverini olemme yhdessä muiden koirien kanssa ihmetelleet, koska Hämeenlinnaan saadaan oikea koirapuisto.

Niin onhan tänne yks sorastettu häkki tehty vanhan linnan kupeeseen huoltoaseman takapihalle öljyn ja pakokaasun katkuun. Meidän kirsumme imevät kamalat hajut tarkkoihin kuonoihimme. Ihan oikea paikka häkille se tietenkin on. Onhan se vankilamuseon vieressä muistuttamassa ulkoilun tärkeydestä, mutta myös rangaistuksista. Ei se kuitenkaan koirille ole mikään virikkeellinen paikka. Tyhjänäkin näyttää useimmiten olevan, kun ei siellä oikein voi koirakaan olla.

Tässä teille ohje: Aidatkaa johonkin metsään hehtaarin alue. Ei se ole kuin sata metriä kanttiinsa. Siis metsään. Haluamme välillä nostaa jalkaamme. Vältytte siltä kohta alkavalta koiranpaskakeskustelulta ja kuseskelulta portinpieliinne, jota jotkut urbaanit tuntuvat harrastavan. Varmaan oppineet sen kaupungin rahoilla rakennetuissa juottoloissa viihtyviltä faneilta. 

Kuonomme haluavat nuuskia puunjuuria ja kantoja, joskus haluamme tonkaista sammaltakin. Hehtaarilla riittää tilaa juosta kirmaista oikein liikunnan riemusta. Tervaniemen lähellä on metsää ja Ahvenistolla, siinä pari ehdotusta. Eikä sen tarvitse olla parasta kangasmaastoa, vaan pikkuisen ryteikköinenkin metsälö käy. Eikä tarvitse rakentaa ravintoloita ja aitioita, vaan pelkkä aita riittää ja ehkä pari kolme puistonpenkkiä. Saavat siinä taluttajamme hengähtää ja vaihtaa kuulumisia toisten kanssa. Jos ette usko, että homma toimii, kysykää Kouvolasta tai käykää katsomassa. Siellä näitä on tehty.

Eikä tämä alue tarvitse kallista suojatyöpaikkapalkattua toimitusjohtajaa.

6 kommenttia artikkeliin “Koirat puhuu ja kysyy, minä kirjoitan”
 1. Riitta Nyqvist sanoo:

  Otaksun Ilkka, että urbaani homo sapiens on haudannut juurensa ikuiseen koiranpaskakiivailuun.
  Sakki noteeraa nollatoleranssiin ikiaikaisen kumppaninsa koiran, jonka kanssa hyytävän arktisista oloista on selvitty.
  Häpeän tässä samalla meidän lantalaisten suhtautumista Suomen alkuperäiskansaamme saamelaisiin.
  Kiitos Sulle kuitenkin karvakuononi Jenkinkin puolesta!
  Riitta

 2. Ilkka Iivari sanoo:

  Kaikkien karvaisten ystävän on pakko tehdä jotain. En ole koskaan osallistunut koiranp… keskusteluun, enkä osallistu. Se on vaan kummaa, että mun tontilta häviää itsekseen kahden koiran jätökset.
  Saamelaiset on tuttuja minulle lappilaiselle. Syntymäkotini on sata kilometriä napapiirin yläpuolella.
  Muuten mietityttää tuo Rinkelinmäen juottola. Tai surettaa.
  Syksylä kuuntelin Kalpan (se on se joka vie Kerhoa kunnolla) toimitusjohtajan lausunto Savon Radiossa, ettei Kuopiossa pelata päiväkään jääkiekkoa, jos kaljanmyynti hallissa lopetetaan. Että semmoista urheilua.
  On se muuten helppoa olla rakentamattoman pysäköintihallin toimitusjohtaja… ja jonkun muun hallin….

 3. Karin Viitanen sanoo:

  Hienoa, että sinä jaksat puhua pienempien puolesta. Olet selvästi eläinten ja luonnon ystävä.
  Jatka samaan tyyliin. Humanismia tarvitaan.

 4. vainio marjaliisa sanoo:

  Hyvä Ilkka vakavaa asiaa koirien puolesta. Ensinnäkin omakotiasujana koiranpaska tontin reunalla ei ole koskaan
  häirinnyt sehän maatuu aika pian kevään aikana. Ja sitten koiratarhasta. Olen sitä itsekin ihemetellyt. Minun jo edesmenneet koiraystäväni Tampereella olisivat antaneet ankaran vastalauseen moiselle paikalle. Kutsuimme niitä Kaunottareksi ja Kulkuriksi koska Kaunotar oli musta spanieli ja Kulkuri sekarotuinen. Yhdessä ne lähtivät metsälenkille isäntiensä kanssa läheiseen metsikköön nauttivat tuoksuista
  tutkivat yhdessä erilaiset kolot , hätistivät lintuja jne sekä NAUTTIVAT ulkoilusta. Jos nyt joku koiranomistaja tekisi kunta
  laisaloitteen paremmasta koiratarhasta Hämeenlinnaan?

 5. Reijo Lehtonen sanoo:

  Kiitos Ilkka Iivarille koirien etujen puolustamisesta.Sellainen metsäinen sen oikean koiratarhan pitääkin olla missä viihtyy koira ja sen kaveri.Nyt kyllä kunnan päättäjät toteavat jotta koirapuisto on tehty ja olkaa tyytyväisiä,ja nyt kun voidaan vedota ties mihinkä jotta rahaa ei ole eikä tule niin unholaan se metsäinen koirapuisto jää.Pidetään asia mielessä ja aloitetaan 5-10 vuoden kuluttua puhumaan tästä uudestaan.

 6. Ilkka Iivari sanoo:

  Jokainen koiraihminen luultavasti on äänestänyt kunnallisvaaleissakin. Siispä valtuutetun kimppuun ilman hampaita ja vaatimaan tämän asian kuntoon saamista.
  Ajattelen siellä asfalttiviidakon keskellä asuvia koiria. Omat pääsevät tästä takamaille metsäpoluille päivittäin. Eilen illalla iltapisulla kuunneltiin huuhkajan huhuilua. Pari päivää sitten kurjet lensivät ylitsemme.
  Luontoon siis koirapuistokin heti.

Jätä kommentti

css.php