Ilmeenmuutos leviää

Sitä on liikkeellä. Ei. En tarkoita hengitysputkia tukkivaa räkää, enkä kroppaa keittävää kuumeilua. Nyt on liikkeellä aivan toisenlainen tarttuva kuljeskelija. Aikaisemmin tätä salakavalasti tarttuvaa mielialavirusta on tavattu Lapin lumoavien latujen hiihtelijöillä. Nyt sitä on löydetty etelänkin lylynlykkijöiltä ja jopa retkiluistelijoilta. 

Kaikki ei menekään etelästä pohjoiseen, vaan pohjoisen puhurit saavat aikaan laskeumia myös tänne lannanmaalle. Etelässäkin on nyt tapahtumassa ilmeenmuutos. Aivan, ilmeenmuutosta esiintyy ilmastonmuutoksen lisäksi. Miten tästä oikein selvitään? Ei syytä huoleen tämä leviävä ilmeenmuutos on hyväntapainen. 

Hiihdellessäni kirkkaassa auringonpaisteessa, asia kirkastui minulle. Ilmeenmuutos on saavuttanut etelänkin. Ensin luulin, että vastaantulija tuntee minut ja siksi hymyilee ja nyökkäilee. Hän ei ollutkaan ainoa, joten jostain muusta täytyi olla kyse. Eivätkä edes vaalit ole tulossa, jolloin ehdokkaat vetelevät jakoavainhymyään yrittäessään avata viimeisetkin äänihanat. Hei. Tämähän on sitä samaa tarttuvaa lajia, joka ilmenee keväisin Lapin laduilla. Kaikki hymyilevät ja moikkailevat toisiaan. 

Elääkseen ja vahvistuakseen tämä positiiviisuusbasilli tuntuu vaativan aurinkoa ja valkoista lunta. Ilmastonmuutos onkin tämän ilmeenmuutoksen uhka. Tämä talvi on onneksi ollut suosiollinen kuljeskelijan leviämiselle. Onneksi tämä mielialavirus ei pelkää lamaa, lomautuksia eikä irtisanomisia. Tulisikin kunnon laajamittainen hyvän mielen pandemia, joka tarttuisi jokaisen hymysoluihin. 

Onneksi G-miehet tai mitä päämiehiä he ovatkin yrittävät G-8 tai G-20 kokouksissa estää ilmastonmuutosta. Sitähän pitäisi tietysti kaikkien estää, sitä ilmastonmuutosta. Samalla edistäisimme ilmeenmuutosta. Saisihan se ilmeenmuutos levitä työmatkabusseihin ja ansaintapaikoillekin. Saattaisi lannistaa lamankin. Kukaan ei varmaan yrittäisi keksiä rokotetta tätä kulkevaa palvelijaa vastaan. 

Luonto lääkitsee mielialaa. Ladulla lykkiminen pukkaa positiivisuutta. Lumikiteiden tanssi tasapainottaa. Kevätaurinko kääräisee kainaloonsa. Taidankin tästä lähteä hiihtämään, hymyilemään ja moikkailemaan. 

Jätä kommentti

css.php