Saunansytykettäkö, ei kun saastetta

Saunani nurkassa huokailee kiuas: taasko kontillinen tarjouskirjeitä. Eikö enää saa aitoa tuohta. Minun on pakko kertoa kiukaalle, että tuohet on kulutettu näihin tarjouskirjeisiin. Kiuasta oksennuttaa, kun eivät kirjeet edes pala kunnolla. Paperinkeräyslaatikkokin yskii, sillä kirjeisiin on dumpattu niin paljon muovia. Postilaatikkokin itkee: miksi kylkiäni revitään näillä turhuuksien tarjouspakkauksilla. Laatikko haluaisi imaista sisälleen isäntäänsä varten vain toimituksellista tekstiä sisältäviä julkaisuja ja ystävien kirjeitä. Laatikko tietää, että isäntä on ne itse tilannut ja jopa halunnut.

Kiuas ja postilaatikko ovat keräämässä voimia tekstuaalisotaan tarjouskirjeitä vastaan. Ne värväävät ajattelevia ihmisiä käyttämään vain sellaisia tuotteita, joita ei näiden tarjouskirjeiden sisällä näe. Kiuas ja postilaatikko toivovat kunnon laman iskevän kirjeiden lähettäjien painokoneisiin. Siinä ei ratas rupattele, vaan kirskahtaa kiinni.

Miksi on pakko ottaa saastetta vastaan vaikkei taho. ”Ei mainoksia” -lappu ei riitä, kun kirjeiden lähettäjät ovat onkineet osoitetiedot käyttöönsä.

Paranna tässä maailmaa ja estä ilmastonmuutosta, pohtivat kius ja postilaatikko. Ne neuvovat kiertämään kaukaa hämäläiset kaupat, jotka työntävät kiiltopaperisaastetarjoustyhjänpäivyyttä niiden kitusiin.

 

 

2 kommenttia artikkeliin “Saunansytykettäkö, ei kun saastetta”
 1. Teppo Turja sanoo:

  Totta veistelet, kuomaseni. Tämän päivän sanomalehti ei kelpaa edes sytykkeeksi, tätä juuri yhdessä taivastelimme Rimmilän kyläyhdistyksessä.
  Ja mitä tulee noihin muoviin pakattuihin, moniosaisiin värimainosposteihin mieleeni on hiipinyt ajatus nostaa joukkokanne ympäristörikoksesta. Rikollista on käyttää luonnonvaroja moisiin painotuoteisiin, polttoaineita niiden jakeluun ja ihmisten kallista aikaa niiden tuhioamiseen. Eikö mitä?

  Päivittäin, kun haen postia postikointtorin lokerolta, siellä pöytä notkuu etenkin yrityksiin postitetusta mainossaasteesta, jota ei ole viitsitty kantaa edes toimipaikkaan asti. Kuvaavaa.

 2. Ilkka Iivari sanoo:

  Hämeen Sanomat on paperilaadultaankin yksi parhaita myös sytykkeenä.
  Mitenkä näille mainoskirjeille saisi palautuksen järjestettyä? Kuinkahan monta sataa tuhatta ekee tässä on menettänyt, kun ei ole avannut yhtään ns. voittokirjettä. Suoraan roskikseen, kun ei viitsi purkaa ja lajitella muoveja ja muita soskia niistä erikseen.

Jätä kommentti

css.php